Društvo

Загреб: Грађани "живим зидом" чувају Варшавску улицу

ЗАГРЕБ - Активисти "Права на град" и Зелене акције ноћас су започели стално чување Варшавске улице у Загребу у жељи да сачувају старо језгро града и пјешачку зону.


 

Постављена су два контејнера који ће служити као инфо-пулт гдје се грађани могу пријавити у "живи зид" за Варшавску, а активисти од данас непрекидно дежурају у тој улици и позивају грађане да им се придруже.

Позвана је полиција која, за сада, није реаговала, преносе хрватски медији.

Данас истиче рок за жалбе станара на рјешење града Загреба о почетку радова у Варшавској улици, а из иницијативе "Не дамо Варшавску" очекују поновни противправни покушај раскопавања пјешачке зоне, без обзира на одлуку Министарства заштите околине о жалбама станара.

Из ове иницијативе позивају суграђане на протест "против крађе Варшавске" који ће бити одржан у сриједу, 10. фебруара у 18.00 часова у Варшавској улици.

У саопштењу ове иницијативе наводе да од Скупштине и градоначелника Загреба захтијевају да зауставе радове у Варшавској, између осталог, зато што је "Хото група" добила дозволу за један пројекат, а тренутно реализује потпуно други.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog