43lhmerstc8

Društvo

Веља Илић нападнут у Кнез Михајловој

БЕОГРАД - Непознати мушкарац напао је данас лидера Нове Србије Велимира Илића током страначке акције у центру Београда и ударио га песницом у главу.


Човјек који је стајао међу грађанима код чесме у Кнез Михајловој улици пришао је Илићу који је давао изјаву новинарима током страначке акције и ударио га песницом у главу, упутивши му при том погрдне ријечи.

Послије тога настала је гужва у којој су симптаизери и активисти странке насрнули на нападача, старог око 40 година.

Интервенисала је полиција која је обезбјеђивала скуп и увукла нападача у оближњи хаустор, како би га заштитили од гњевних симпатизера Нове Србије.

Након десетак минута дошло је појачање и нападач је одведен у полицијску станицу Стари Град.

Илић није видно теже повријеђен и остао је на ногама, на мјесту инцидента, али је новинарима рекао да се не осјећа добро јер је добио ударац у исто мјесто гдје је прије годину дана имао операцију на мозгу.

Навео је да ће отићи на преглед код љекара.

Изразио је сумњу да није случајно што је ударен на мјесто операције и оцијенио да је неко на тај начин покушао да га убије.

На питање новинара коме би то одговарало, казао је да су то они којима не одговора прикупљање потписа за расписивање ванредних избора, односно режим.

Он је новинарима рекао да напад показује какав је степен безбједности у Србији. Илић је због тога затражио оставку министра унутрашњих послова Ивице Дачића.

Лидер Нове Србије је рекао да Дачић, умјесто што вријеме проводи у Америци, треба да дође у Србију, да се избори са нагомиланим криминалом и корупцијом.

Најавио је да ће тражити сједницу скупштинског одбора за безбједност, на којој ће поставити питање да ли су посланици у Србији безбједни.

Ако не добијем детаљан извештај о нападу, тражићу оставку премијера, рекао је Илић.

Рекао је и да ће Нова Србија инсистирати да се каже ко је човјек који га је напао, због чега је то урадио и ко стоји иза њега.



Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog