Svijet

Kaрачи: Прво напад на аутобус, а онда на болницу гдје су били рањенци

КАРАЧИ - Најмање 22 лица погинула су данас у пакистанском граду Карачију, а више од 70 је рањено у два самоубилачка напада, један на аутобус у коме су се налазили шиити, а други у болници у којој су смјештени повријеђени у претходном нападу.


У финансијском и трговачком центру Пакистана, Карачију јутрос је погинуло 12 лица, а више од 50 је рањено у бомбашком нападу на аутобус са шиитским муслиманима.

Према првим извјештајима, мотор натоварен експлозивом ударио је у пун аутобус.

Жртве и сви повријеђени пребачени су у локалну болницу, гдје је неколико сати касније експлодирала бомба.

"Од експлозије која је одјекнула на улазу у салу за хитне интервенције погинуло је најмање 10 лица, а више од 20 је рањено", потврдио је портпарол провинцијске владе Џамел Соро.

Напади чије су мете припадници шиитске мањиње, која представља 20 одсто становништва у Пакистану, чести су, а углавном су одговорни сунитски екстремисти и талибани.

У Карачију је 43 људи погинуло у самоубилачком нападу извршеном 28. децембра, а одговорност за напад преузели су пакистански талибани, повезани са Ал каидом.

Према полицијским подацима, од почетка ове године у Карачију је у политички мотивисаном насиљу убијено најмање 67 људи.

Карачи је главни транзитни центар за испоруке наоружања и опреме војним снагама Авганистана и НАТО-а у борби против талибанских побуњеника у тој земљи.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog