Republika Srpska

Пухалац и Хећо се договорили о Угру

БАЊА ЛУКА - Ресорни министри Републике Српске и Федерације БиХ данас су у Бањој Луци постигли договор о припреми споразума о истраживању и развоју хидропотенцијала ријеке Угар, те дефинисању студије, као основе за постизање договора о начину кориштења енергетских потенцијала.


Министар индустрије, енергетике и рударства РС Слободан Пухалац и министар енергије, рударства и индустрије ФБиХ Вахид Хећо постигли су договор и о припреми споразума о начину кориштења хидропотенцијала на преосталим граничним ентитетским ријекама, што треба да представља основу будућих разговора о изградњи енергетских објеката.

Договорено је да се у наредном периоду дефинишу односи између електропривреда РС и ФБиХ ради регулисања рада капацитета Хидроелектране Чапљина, саопштено је из Министарства индустрије, енергетике и рударства РС.

Министри су разговарали и о стању у "Електропреносу" АД Бања Лука и постигли договор да се у том предузећу до усаглашавања аката, именују вршиоци дужности, извршни директори и директори оперативних подручја, чији мандат предстаје 1. марта.

На састанку у Бањoj Луци било је ријечи и о питањима развоја гасне инфраструктуре у РС и ФБиХ, а договорено је да се усагласе концепти изградње примарне гасне мреже.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog