Društvo

Радници Центра за медицинска истраживања од понедјељка на послу

БАЊА ЛУКА - Радници Центра за медицинска истраживања, који се налази у оквиру ''Медицинске електронике'' у Бањoj Луци, од понедјељка, 8. фебруара, биће враћени на радна мјеста.


Предвиђено је да ту остатану наредна два мјесеца, док се не пронађе друго рјешење, договорено је данас на састанку представника радника и премијера Републике Српске Милорада Додика.

Предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите РС Миленко Гранулић, који је предводио делегацију радника Центра, рекао је да у наредна два мјесеца радници Центра морају наставити нормално да раде, а да ће се у међувремену са Фондом здравственог осигурања тражити рјешење.

Гранулић је нагласио да се не може дозволити да више од 4 500 грађана Бање Луке остане без адекватне здравствене заштите.

Предсједник Синдикалне организације Центра Татјана Курбалија рекла је новинарима да је на данашњем састанку Додик показао велико разумијевање за проблеме медицинских радника у тој установи.

Обезбјеђење, које је унајмила здравствена установа "Медицинска електроника" из Бање Луке, спријечило је у понедјељак, 1. фебруара, медицинско особље и пацијенте да уђу у ординације и службене просторије.

Доктори и медицинско особље поднијели су Основном суду Бања Лука захтјев за отварање стечајног поступка у "Медицинској електроници" у којој је државни капитал "на упитан начин", средином прошле године, купио бањолучки бизнисмен Миле Радишић за 183.000 КМ.

Око 40 запослених у Центру за медицинска истраживања и развој здравствене заштите, која је фирма-кћерка "Медицинске електронике", потражује неуплаћене доприносе за пензијско и здравствено осигурање од 2000. до 2009. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog