Republika Srpska

Отворено 174 занатско-предузетничких радњи

ДОБОЈ - У општини Добој прошле године отворено је 174 занатско-предузетничких радњи или 26 радњи мање у односу на 2008. годину, док је затворено 164 или 58 мање него у години раније.


Према извјештају Занатско-предузетничког удружења општине Добој, поднесеном на данашњој Изборној скупштини овог удружења, прошле године највише је отворено угоститељских радњи - 58, а затворено 59, затим су отворене 52 трговачке радње, а затворено 56, док је самосталних занатских радњи отворено 27, а затворено 36.

Као највећи разлог престанка рада занатско-предузетничких субјеката је њихова пословно-технолошка несигурност изазвана тешким економско-социјалним стањем и недостатком институционалних мјера и акционих планова, посебно локалних, за превазилажење такве ситуације, наведено је у извјештају којег су усвојила 43 делагата Скупштине Занатско-предузетничког удружења у Добоју.

Према подацима Удружења, на подручју општине Добој до краја прошле године регистровано је 1 467 занатско-предузетничких радњи, од чега 516 трговачких, 438 занатских, 321 угоститељских, 43 превозника, 42 агенције, 32 таксиста, 20 љекарских ординација и 12 ауто школа, као и 43 осталих радњи.

На Скупштине Занатско-предузетничког удружења у Добоју усвојен је и Програм рада за 2010. годину који се састоји из 17 поглавља, међу којима су припрема предузетника за учешће на сајмовима, рјешавање проблема предузетника како у цјелини, тако и у појединим дјелатностима, као и обнова сарадње са удружењима у Цељу и Ћуприји.

Делегати су у изборном дијелу Скупштине за предсједника Удружења изабрали Јову Пејчића, а за потпредсједника Радомира Дујаковића, те изабрали једанаесточлани Управни и трочлани Надзорни одбор и 11 делегата у Скупштину Занатско-предузетничке коморе регије Добој.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog