Sport

Фед куп: Србија и Русија након првог дана 1:1

БЕОГРАД - Српска тенисерка Јелена Јанковић побиједила је Алисју Клејбанову са 2:1 (4:6, 6:4, 6:0) и Србији донијела изједначење од 1:1 у мечу са Русијом у првом колу Свјетске групе Фед купа.


Поен Русији, четвороструком освајачу Фед купа, донијела је Светлана Кузњецова, која је побиједила Ану Ивановић са 2:0 (6:1, 6:4).

Недељни програм почеће у 14 сати дуелом Јанковићеве и Кузњецове, послије чега би снаге требало да одмјере Ивановићева и Клејбанова. Меч ће се завршити дуелом дублова у коме ће, према најавама, Србију представљати Јанковићева и Ивановићева, а Русију Вера Душевина и Анастасија Пављученкова.

Дуел Јанковићеве и Клејбанове трајао је два сата и 18 минута, а завршен је сјајном серијом репрезентативке Србије од 10 освојених гемова узастопце.

„Ово је велика победа за мене, играла сам можда и мој најбољи тенис ове године. Играла сам као када је Јелена била прва на свету. Стекла самопоуздање и када сам кренула није могла да ме заустави”, рекла је насмијана Јанковићева одмах послије меча.

Претходно је осма тенисерка свијета изгубила први сет у коме је имала великих проблема са сервисом. При првом сервису Јанковићева је освојила само 36 одсто поена, а при другом тек 33 одсто.

Зато и јесте освојила само један гем на свој сервис, што је Клејбанова искористила и повела са 1:0 у сетовима, иако је Јанковићева два пута имала брејк предности.

Први брејк у другом сету направила је Клејбанова, 31. тенисерка свијета, која је убрзо повела са 4:1.

Чинило се тада да ће Русија повести са 2:0, али је услиједила невјероватна серија Јанковићеве, која је послије 10 освојених гемова у низу стигла до прве побједе у три сусрета са Клејбановом.

„Имала сам велику жељу да победим, али сам се на почетку мучила. Клејбанова је изузетно незгодна противница, нисам могла да уђем у игру. После сам кренула на све или ништа што се и исплатило”, навела је Јанковићева, која је на меч са Русијом дошла иако је првобитно одустала од наступа у Фед купу због проблема са леђима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog