Republika Srpska

Јатова акција продала 14.000 карата за непун мјесец

БЕОГРАД - Генерални директор "Јат ервејза" Срђан Радовановић изјавио је да је за мање од мјесец дана продато 14 000 авионских карата у оквиру промотивне акције током које су карте за 19 шенгенских дестинација коштале само 19 евра без таксе.


"То је знак да наше мере дају резултате, али такође и путоказ како да се привуку путници и изађе из озбиљне кризе", рекао је Радовановић.

Он је нагласио да је "Јат" у другој половини прошле године чак четвороструко умањио наслијеђени губитак из првих шест мјесеци - за прво полугодиште губитак је био 12 милиона евра, док је у другом сведен на око три милиона.

"Ми који водимо `Јат` од прошлог лета, у начелу смо задовољни првим резултатима и очекујемо боље дане, посебно ако се узме у обзир да су и многи светски авиопревозници имали губитке, а поједини, као јапански ЈАЛ или словачки `Скај Јуроп`, чак су и банкротирали", нагласио је Радовановић за београдски "Блиц".

 

Он додаје да је ново руководство "Јата", у складу с планом пословања који је представљен јавности и који је подржала Влада Србије, започело темељну реконструкцију компаније.

"Да би `Јат ервејз` био интересантан потенцијалним стратешким партнерима, морају да се одвоје све споредне делатности које нису у служби превоза путника и робе", оцијенио је Радовановић.

Од децембра прошле године, одлуком Владе, Привредна авијација из Вршца издвојена је из "Јата", а слиједи одвајање Пилотске академије и Ваздухопловне медицине, јер сви ови дијелови могу самостално да послују, а не представљају основну дјелатност.

Неки дијелови имовине националног авиопревозника, каже генерални директор, већ дуго не доприносе профиту, већ губицима.

"Јат" ће већ од априла, у сарадњи са словеначким хотелијерима, редовно летјети до Порторожа, а планирана је и сезонска линија до Шпаније.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog