Republika Srpska

Moсква: Други дан форума ''Русија-Европа:сарадња без границa''

МОСКВА - У Москви данас почиње Други међународни форум пословног партнерства "Русија - Европа: сарадња без граница" који ће бити посвећен преговорима између руских и европских предузећа.


Дводневни форум се одржава у организацији Удружења предузетника Москве (МАП) у сарадњи са српском Агенцијом за страна улагања и промоцију извоза /СИЕПА/ и 52 институције за подршку бизниса из 27 дражава.

Српским компанијама се пружа могућност да присуствују састанцима не само са руским него и са европским потенцијалним пословним партнерима.

На Форуму су позвана европска и руска предузећа из прехрамбене, дрвне, хемијске индустрије, целулоза и папир, машине и машиноградња, електроника и електротехника, грађевина/грађевински материјали, текстил, крзно/кожа, производња одјеће, обрада метала, аутомобилска и медицинска индустрија, оптика, технологије и опрема за израду и прераду стакла.

Позвани су и "нови" сектори и технологоје - енергетика, екологија, клима, вода, биотехнологије, биогориво, биоенергија, напредни савитљиви материјали, ваздушно-космичке технологије, информационе, комуникационе и нанотехнологије.

На првом Форуму одржаном прошле године сусрело се 80 руских предузећа са великим бројем европских фирми и институција. Током једног дана одржано је 500 састанака и велики број непланираних сусрета, саопштила је СИЕПА.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog