Svijet

Милитанти убили двије особе у сјеверном Кавказу

МОСКВА - Двије особе, међу којима и један полицајац, убијене су Ингушетији у руском сјеверном Кавказу, саопштила је полиција.


Двије особе погинуле су на лицу мјеста када је на њих отворена ватра из аутомобила марке "лада" из непосредне близине, рекла је портпарол полиције Мадина Каџијева.

Посљедњи напад догодио се на пијаци у близини града Карабулак у Ингушетији око поднева, рекла је портпарол не износећи детаље.

У сјеверном Кавказу посљедњих дана ескалирало је насиље.

Нападачи су јуче дигли у ваздух аутомобил шефа локалне полиције у Ингушетији, који је задобио повреде, саопштила је полиција.

Нападачи су касно у петак убили шефа локалне полиције и још три официра у сусједном региону Дагестану, само неколико сати након што је од експлозије бомбе у истом региону погинуо званичник за борбу против тероризма.

У сусједној Чеченији у петак руске трупе претрпјеле су веома тешке губитке, најтеже од прошле године када је окончана операција против терориста, када је убијено пет припадника снага безбједности, а још седам је рањено у сукобима са милитантима.

Кремљ је прошле године окончао десетогодишњу антитерористичку операцију у Чеченији, уз образложење да се живот враћа у нормалу, али насиље и немири се настављају.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog