Sport

Ана изгубила, одлучује дубл

БЕОГРАД - Ана Ивановић је поражена од Алисје Клејбанове (2:6, 3:6), а пошто је претходно Јелена Јанковић савладала Светлану Кузњецову (6:3, 4:6, 6:3), тако да је тренутни резултат меча 1. кола Светске групе 1 Фед купа између Србије и Русије 2:2.


О пласману у полуфинале, у коме ће се побједник дуела у Београдској арени састати са репрезентацијом САД 24. и 25. априла, одлучиваће дубл.

Друга тенисерка Србије, која је и у суботу претрпила пораз од Кузњецове, лоше је почела и против Клејбанове дан касније.

Много је гријешила и дозволила 31. играчици са WТА листе да брзо стекне капиталну предност - 4:0. Клејбанову није служио први сервис, али је Ивановићева то искористила тек да смањи на 1:4. Ипак, Ана је до краја сета освојила још само гем - 2:6.

У наставку се водила изједначена борба. Ивановићева је имала велику шансу већ у другом гему, али јој ни три "везане" брејк лопте нису биле довољне. За то је кажњена касније, када јој је то најмање требало...

Како је вријеме одмицало, Ану је све мање "служио" први сервис.

Одлука је "пала" у осмом гему. Клејбанова је водила 4:3, а Ана је сервирала. Српска тенисерка је спасила четири брејк лопте, али не и пету. Алисја је затим рутински привела крају меч, који је трајао 85 минута - 6:3.

"Требало ми је времена да се загрејем", рекла је Ана Ивановић после меча подсећајући на лош почетак.

"Играла сам добро, знатно боље него у суботу. Била сам агресивнија, лоптицу ударала правилније, имала више шанси. Ипак, треба времена да ствари дођу на своје место".

То је био други пораз младе Београђанке у трећем мечу са Клејбановом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog