Sport

Испраћени олимпијски спортисти Босне и Херцеговине

САРАЈЕВО - Петнаесточлана делегација која ће БиХ представљати на Зимским олимпијским играма у Ванкуверу, од 12. до 28. фебруара, вечерас је у просторијама Олимпијског комитета БиХ свечано испраћена на пут у Канаду.


БиХ ће у алпском скијању у Ванкуверу представљати Жана Новаковић, Маја Клепић и Марко Рудић, у биатлону Тања Каришик, у скијашком трчању Младен Плакаловић, док је делегацији још шест тренера, три члана Предсједништва Олимпијског комитета БиХ и шеф мисије.

"Окупили смо се да поздравимо наше спортисте, да им кажемо да смо уз њих и да очекујемо да на ЗОИ дају све све од себе да остваре што боље резултате и што квалитетније представе БиХ. У Ванкуверу ћемо испољити врхунско заједништво, фер-плеј и приказаћемо се у најбољем свјетлу", рекао је предсједник Комитета Изет Рађо.

Одлуком Извршног комитета Олимпијског комитета БиХ заставу ће на церемонији свечаног отварања игара носити Жана Новаковић, двадесетпетогодишња чланица Ски-клуба Јахорина, док ће на затварању заставу носити најуспјешнији учесник из БиХ.

"Наше учешће на ЗОИ резултат је дугогодишњег труда, као и залагања свих осталих укључених у овај процес. У нашим каријерама ово су прве Олимпијске игре. Трудићемо се да БиХ представимо у најбољем могућем свјетлу, као и да остваримо најбоље резултате у складу са нашим могућностима", рекла је Новаковићева.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog