Politika

СДС тврди: СНСД – НАТО партија

Никола Шпирић и остали функционери СНСД, лобирају у Вашингтону да РС мимо воље грађана, што брже увуку у НАТО.


Те активности демаскирају  сва лажна обећања СНСД о  демилитаризацији и војној неутралности, те референдуму о уласку РС и БиХ у НАТО.

 

Српска  демократска странка сматра да РС и БиХ не смију себи дозволити  да буду увучене у ломљење копаља два блока, посебно имајући у  виду нову војну доктрину Кремља да ширење НАТО-а на земље Источне Европе угрожава националну безбједност Русије и јасан поновљен став Србије да ће она остати војно неутрална.

Република Српска не смије бити жртва краткорочних интереса СНСД-а, који се претворио  у НАТО партију, и иза леђа властитог  народа управо сада тајно преговарају са страним фактором о убрзаном чланству БиХ у НАТО, како би добили краткотрајну финансијску ињекцију да пред изборе прикрију економски крах у који су Српску увели криминалом и корупцијом.

Стога, Српска демкратска странка позива СНСД да каже зашто је то у интересу српског народа у РС да га од Србије дијели НАТО граница, и на који начин би Србија могла заштитити Републику Српску преко те границе!?

Српска  демократска странка наглашава  да одлуку о евентуалном чланству у НАТО, једино могу донијети грађани Републике Српске на референдуму, и да свако друго референдумско питање попут оних које нам нуди СНСД представља најобичније манипулације, каже се у данашњем саопштењу Информативне  службе СДС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog