Društvo

Маловићева: Тајкуни нагризају ткиво државе

БЕОГРАД - Тајкуни су ушли у ткиво држава, многи политичари раде за њих и када се нађу елементи кривичног дјела, креће хајка на оне који правду проводе, изјавила је министарка правде Србије Снежана Маловић, коментаришући одлуку Црне Горе да се вила Станка Суботића у тој земљи након мјере забране одблокира.


Маловић је указала на нападе у појединим листовима на њу и њеног замјеника, али и на пријетње које стижу са различитих страна.

"Имам утисак да би власници медија, новца и судбина људи, огрезли у организовани криминал који разједа Србију и регион, највише волели да се вратимо у време Милошевића када је све било могуће и када је мафија имала државу", нагласила је Маловићева.

Она је поручила како ипак вјерује у добру сарадњу са Црном Гором, као и у њихову жељу да проводећи правду прихвате европске стандарде у борби против криминала.

На питање да ли Србија има снаге да одузме имовину браће Шарић у Србији, Маловићева је истакла да не може и не смије појединац бити јачи од државе.

Она је навела да је примјеном Закона о одузимању имовине стечене криминалом заплијењено близу 100 милиона евра у некретнинама и готовом новцу и покретним стварима и додала да је већи дио привремено одузет, а суд треба да донесе коначну одлуку.

"У многим другим предметима, како организованог криминала, тако и ратних злочина, у току су финансијске истраге", додала је Маловићева.

Србија је, како је рекла, објавила рат мафији, а грађани имају право да им се врати отето.

"Криминал је, кроз своје најмрачније облике као што су трговина наркотицима и корупција, створио империје појединаца који су почели да продиру у државно ткиво", рекла је Маловићева.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog