Sport

Дубл одлучио: Рускиње у полуфиналу Фед купа

Женска тениска репрезентација Србије није успјела да се пласира у полуфинале Фед купа, пошто су, у одлучујућем мечу дублова, Јелена Јанковић и Ана Ивановић изгубиле од Рускиња Светлане Кузњецове и Алисе Клејбанове са 2:0 у сетовима (1:6, 4:6).


Иако су за меч у дублу биле пријављене Вера Душевина и Анастасија Пављученкова, селектор Русије Шамил Тарпишчев је промијенио одлуку и на терен вратио Кузњецову и Клејбанову.

У првом сету одиграно је седам гемова, а тенисерке су направиле пет брејкова, од којих Рускиње четири. Оне су потпуно доминирале, добро сервирале, за 25 минута освојиле 25 поена, а њихове противнице 11мање.

Јанковићева и Ивановићева су у другом сету играле боље, направиле су брејк у трећем гему, а затим и освојиле сервис и повеле са 3:1.

Тенисерке су затим освојиле по гем на свој сервис, а у шестом гему, при резултату 4:2 за Србију, Ивановићева се пожалила на повреду рамена и сјела на клупу. Она је ипак наставила меч, али су Рускиње од тада везале четири гема и оствариле побједу за пласман у полуфинале.

Русија ће у полуфиналу, од 24. до 25. априла, играти против селекције САД, која је данас побиједила Француску са 4:1.

Србија ће играти у баражу за останак у Свјетској групи један Фед купа са једном од селекција које су оствариле побједу у првом колу Светске групе два - Аустралијом, Белгијом, Естонијом и Словачком. Жријеб за те дуеле биће обављен у сриједу у Лондону.

Јанковићева је раније јуче побиједила Кузњецову са 2:1 у сетовима (6:3, 4:6, 6:3), док је Ивановићева изгубила од Клејбанове са 6:2, 6:3.

Ивановићева је у суботу изгубила од Кузњецове са 0:2 (1:6, 4:6), док је Јанковићева била боља од Клејбанове са 2:1 (4:6, 6:4, 6:0).

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog