Politika

Цикотић: НАТО ће кориговати своју одлуку ради свог интереса

САРАЈЕВО - Министар одбране БиХ Селмо Цикотић сматра да НАТО-а одбијањем захтјев БиХ за пријем у Акциони план за чланство /МАП/ није постигнут прави ефекат и очекује да ће овај војни савез кориговати ову одлуку ради властитог интереса, као и стабилности у БиХ и на западном Балкану.


"Ми смо почетком октобра имали увјеравања да је све у реду и да ћемо сигурно у децембру добити МАП, али нисмо. Идеја је била да се казне они који су некооперативни и не раде у интересу БиХ и њеног приближавања НАТО-у, али десило се обрнуто - кажњени су управо они који добро раде и који су Бих чинили партнером за МАП и даљи напредак ка НАТО-у", појаснио је Цикотић.

Према његовим ријечима, свим војницима у Оружаним снагама БиХ старијим од 35 година којима ове године истиче уговор биће дата могућност за радно збрињавање, а на њима је да ли ће је прихватити или не.

"Ријеч је о преквалификацијама - малим бизнисима у занатским, пољопривредним и другим дјелатностима. Исте те програме нудили смо и претходној генерацији војника који су напустили Оружане снаге БиХ и кроз њих смо у претходне двије године збринули 2 860 људи", рекао је Цикотић.

Он је навео податак да је већ скоро 500 војника, у оквиру законских могућности и потреба Оружаних снага и Министарства одбране БиХ, унапријеђено у подофицире или пребачено у цивилни сектор.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog