Društvo

Топола-Клашнице: Најопаснија дионица пута у РС

БАЊА ЛУКА - Најопаснија дионица у Републици Српској је Нова Топола - Клашнице, гдје се током прошле године десило чак 197 саобраћајних несрећа, показују подаци Министарства унутрашњих послова РС.


"Опасан путни правац био је и Бијељина - Главичице, на коме се догодило 183 саобраћајне несреће, као и Клашнице - Прњавор, гдје је била 141 саобраћајна несрећа, те путни правац Кула - Враца код Источног Сарајева на коме је било 114 саобраћајних несрећа и Каракај - Дрињача са 95 саобраћајних несрећа", рекла је за "Глас Српске" службеник за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова РС Мирна Шоја.

Она је додала су се 52 саобраћајне несреће догодиле и на правцу Бања Лука - Клашнице.

Главни саобраћајни инспектор у Министарству унутрашњих послова РС Зоран Средић рекао је да је пут Клашнице - Нова Топола, који повезује Бању Луку са аутопутем Београд - Загреб најризичнији, јер је се ту одвија мјешовити саобраћај са различитим учесницима, што га чини најоптерећенијом дионицом у Српској.

"Изградњом аутопута Бања Лука - Градишка критичне дионице биће безбједније, јер ће се велики дио саобраћаја усмјерити на аутопут, тако да ће бити мањи број возила, а то ће аутоматски довести до безбједнијег одвијања саобраћаја", нагласио је Средић.

Према подацима Министарства унутрашњих послова РС, током прошле године у РС догодило се укупно 10 076 саобраћајних несрећа, што је за 4,9 одсто мање него у 2008. години.

У саобраћајним несрећама прошле гопдине погинуло је укупно 155 лица, тешко је повријеђено 603, док је 1 620 лица задобило лакше повреде.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog