Politika

СДС изгубио већину у добојској скупштини

ДОБОЈ - Одборник Српске демократске странке у Скупштини општине Добој Миленко Глигорић данас је обавијестио предсједника СО Енеса Суљкановића да ће убудуће дјеловати као независни одборник у саставу Клубу одборника под називом "За Добој".


Глигорић, који је дугогодишњи члан и један од оснивача СДС-а у Добоју, тиме је званично иступио из ове странке, као што су то прије пар дана урадила још два њена члана, а ова странка је тако изгубила скупштинску већину у општинском парламенту, рекао је Срни један од чланова Општинског одбора СДС-а Добој који није желио да се помиње његово име.

Након напуштања СДС-а, Миленко Глигорић је постао четврти члан Клуба одборника "За Добој", који су 28. јануара основали одборник Савеза СДА и Странке за БиХ Мурвет Барјактаревић и двојица независних одборника - Драган Марковић и Срето Ђукановић.

Добојски општински парламент има 29 одборника, од чега 11 одборничких мјеста има СДС, девет СНСД, два СДП БиХ и једно СДА, те пет независних одборника, док једно одборничко мјесто припада представнику националних мањина.

У добојском општинском парламенту, до оснивања Клуба одборника "За Добој", дјеловала су два одборничка клуба - СДС-а и СНСД-а.

Скупштину већину у Добоју до сада су чинили 14 одборника СДС-а и два одборника СДП БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog