Društvo

НСРС: И данас о референдуму

БАЊА ЛУКА - Посланици Народне скупштине Републике Српске наставиће данас на посебној сједници расправу о Приједлогу закона о референдуму и грађанској иницијативи по хитном поступку.


На дневном реду посебне сједнице су и Приједлог закона о допунама Закона о држављанству РС по хитном поступку и Нацрт закона о гарантном фонду РС.

Парламентарном расправом о Приједлогу закона о референдуму и грађанској иницијативи јуче су преовладавала потенцијална референдумска питања умјесто самог садржаја закона.

Опозиција је инсистирала да се у закон угради обавеза расписивања референдума у случају уставних промјена и приступања НАТО савезу, а бошњачки посланици су напустили сједницу након што је одбијен њихов приједлог да се овај закон повуче.

Предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић рекао је јуче да није било разлога да посланици Странке за БиХ, СДА и СДП напусте сједницу јер за евентуалну неуставност или незаконитост закона или повреду виталног националног интереса постоје јасно прописане процедуре.

„Вијеће народа РС ће свакако морати одлучити о овом закону и исте странке које су напустиле сједницу мораће га или оспорити или прихватити“, рекао је Радојичић.

Наставак посебне сједнице заказан је за 10.00 часова, а по завршетку овог засједања биће настављена 35. редовна сједница на чијем дневном реду су преостале још 24 тачке.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog