Politika

Додик у Риму: Данас са Фратинијем и Скајолом

РИМ - Премијер Републике Српске Милорад Додик данас ће, у наставку посјете Италији, разговарати са италијанским министром спољних послова Франком Фратинијем и министром економије Клаудијом Скајолом.


Додик је јуче разговарао о актуелној ситуацији у БиХ са министром иностраних послова Ватикана монсињором Домиником Мамбертијем, од кога је добио пуну подршку за БиХ у процесу европских интеграција и визне либерализације земље.

Додик је синоћ у телефонској изјави медијима рекао да је састанак у Ватикану био посвећен односима БиХ, а самим тим и Републике Српске са Римокатоличком црквом.

Монсињор Мамберти нагласио је да је задовољан оним што је РС учинила да ти односи буду побољшани и стабилизовани - истакао је премијер Српске.

Према Додиковим ријечима, монсињор Мамберти је навео да ће Ватикан пружити пуну подршку БиХ у процесу европских интеграција и визне либерализације.

У делегацији Владе РС, осим премијера Додика, налазе се и шеф кабинета предсједника Владе РС Жељка Цвијановић и савјетник предсједника Владе РС Милан Баштинац.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog