Politika

Калинић: СДС ће задесити судбина радикала

БИЈЕЉИНА - Садашње руководство СДС-а води ову странку у изолацију и пријети јој судбина радикала у Србији, оцијенио је некадашњи предсједник СДС-а Драган Калинић.


"Данас је СДС, нажалост, толико слаб да не може ауторитативно водити ни опозициони блок, а камоли да се озбиљно супротстави власти у РС", сматра Калинић.

Калинић, коме је високи представник у БиХ након више од пет година санкција недавно дозволио да се врати у политику, рекао је да ће се вратити у политички живот, али за сада одбија да каже хоће ли основати нову странку.

Он јe рекао да је помогао Босићу да дође на чело партије, јер му се чинио као "релативно добро прелазно рјешење".

Према његовим ријечима, Босић се од тренутка када је доведен на чело странке, бавио само учвршћивањем своје позиције у странци, која је за то вријеме сваким даном бивала све слабија.

Истичући да данас СДС-ом влада нека врста интересног клана, Калинић је додао да су руководиоци у тој странци спремни на све само да би заштитили своје позиције "по цијену да се СДС сведе на миноран политички фактор".

За Милорада Додика, предсједника СНСД-а, Калинић каже да је способан политичар, али да је "преузео СДС-ов политички програм говорећи СДС-овим језиком".

Калинић је рекао да он политичкој сцени у Републици Српској може да понуди много тога новог.

"Искуство ми говори да ће грађани почети да кажњавају оне политичаре, и у Сарајеву и у Бањoj Луци, који су политичку летвицу поставили толико високо да нису у стању да је прескоче. Не пије више воде то што они стално причају да ће је прескочити, да ће РС расписати референдум о било чему, а да ће се Сарајево изборити за укидање ентитета", рекао је Калинић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog