Republika Srpska

Гламоч: Једино производно предузеће престало са радом

ГЛАМОЧ - Гламочка пилана "Финвеста", једино производно предузеће у овој општини, због недостатка дрвних сортимената обуставила је производњу, а око стотину радника налази се на принудном одмору, потврдио је предсједник Надзорног одбора овог предузећа Мирко Радић.


Он је рекао да гламочка пилана не ради од 24. децембра, јер је остала без залиха сировина неопходних за редовну производњу, које није испоручио добављач Јавно предузеће "Шуме Херцегбосанске жупаније" Купрес.

Према његовим ријечима, "Финвест" је очекивао испоруку наручених количина дрвних сортимената одмах иза новогодишњих празника, али због неповољних временских прилика, најприје великих киша, а након тога и снијега, обловина није испоручена на стовариште пилане.

`Финвест` је имао потписан уговор за испоруку 85 000 метара кубних обловине - јеле, смреке и букве, али добављач није доставио ту количину "можда и због тога што смо лоше платише", рекао је Радић.

Он је додао да је "Финвест" добио уговор на испоруку 10 000 метара кубних сировине, али да због снијега ту количину не могу прерађивати.

Радић је истакао да сваки дан стајања гламочке пилане значи изгубљени приход од око 17.000 марака, али да ће сви радници бити враћени на посао чим буде омогућен приступ шумским ревирима, испорука дрвних сортимената и поново покретање производње.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog