Politika

И Ливне против ФТВ: не вријеђајте холокауст

БАЊА ЛУКА - Изасланик Свјетског јеврејског конгреса за земље бивше Југославије Арне Ливне осудио је данас као дивљачки и фашистички напад Федералне телевизије на премијера Републике Српске Милорада Додика.


"Као антифашиста, као партизан који се у народно-ослободилачком рату борио против нацизма и фашизма; као Јеврејин који је у Другом светском рату изгубио целу своју породицу, чија је мајка угушена и спаљена у Аушвицу, као човек који је цео свој живот посветио идеји хуманизма, равноправности људи, без обзира на порекло, националност и религију, протествијем и осуђујем дивљачки фашистички напад на Милорада Додика", наводи Ливне у отвореном писму које је упућено директору и управи Федералне телевизије.

Осуђујући емитовање клипа са сајта "YouTuбe" у коме се премијер РС Додик упоређује са Адолфом Хитлером, он посјећа да аутори на сајту немају било какву одговорност, али да одговорност имају надлежни за емитовање програма Федералне телевизије.

"Само људи који су у својој несхватљивој мржњи изгубили сваку везу са човечношћу могу себи дозволити, скривајући спомен на милионе жртава, да упореде било каквог човјека са највећим злочинцем у историји човечности", упозорава Ливне.

Он у писму наводи да као један од преживјелих Холокауста има право и човјечанску дужност да тражи кажњавање одговорних за наведену емисију, њихову смјену и кривично гоњење.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog