Društvo

РАК није добио приговор на ФТВ

САРАЈЕВО - Регулаторна агенција за комуникације БиХ још није добила приговор на прилог Федералне телевизије у којој је премијер Републике Српске Милорад Додик приказан као нацистички вођа Адолф Хитлер, речено је данас у РАК.


"Можемо реаговати и по службеној дужности, након што буде прегледан садржај прилога који је емитован у политичком магазину "60 минута", поновили су у РАК-у.

У овој Агенцији нису могли прецизирати када ће спорни снимак бити прегладан.

Из ОХР-а је речено да је за евентуално реаговање на спорни прилог који је емитовала Федерална телевизија задужен РАК.

Предсједник Хелсиншког комитета за људска права у БиХ Срђан Диздаревић није желио да коментарише спорни прилог јер, како је рекао, не гледа политички магазин "60 минута".

Савез независних социјалдемократа најоштрије је осудио посљедњи случај фашизације предсједника ове странке Милорада Додика на Федералној телевизији и оптужио овај медиј за ширење мржње и радикализацију политичких прилика у БиХ.

Из СНСД-а оцијењују да је то најбољи пут ка распаду БиХ.

Слична злоупотреба симбола фашизма на Српској радио-телевизији 1997. године била је директан повод за увођење међународне супервизије и корјените промјене у овој медијској кући, укључујући и промјену њеног назива у РТРС. Српска радио-телевизија емитовала је те године спот "Лили Марлен" са алузијама на тадашњу предсједницу РС Биљану Плавшић и снаге Сфора.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog