Društvo

Слаб одзив кандидата за полицијске агенције

САРАЈЕВО - На конкурс за именовање директора и замјеника Граничне полиције БиХ, замјеника директора Сипе, те директора и два замјеника за координацију полицијских тијела пријавило се 14 кандидата, од којих само један не задовољава услове прописане конкурсом, изјавио је данас у Сарајеву предсједник Независног одбора за именовање полицијских службеника Жико Крунић.


Он је рекао да су се на шест позиција пријавили Драган Лукач, Химзо Селимовић, Миле Јурић, Винко Думанчић, Нијаз Спахић, Енес Гачанин, Мирза Лишиновић, Халид Ганија, Борис Ивановић, Ново Благојевић, Марко Доминковић, Урош Пена, Златко Милетић и Сеад Лисак.

Крунић није желио да саопшти који кандидат не задовољава услове конкурса.

На сједници Независног одбора отворене су пристигле пријаве на конкурс за руководиоце наведених полицијских агенција и утврђена њихова ваљаност.

Он је навео да је више кандидата истовремено конкурисало за различите позиције.

Према његовим ријечима, чланови Независног одбора сматрају да се релативно мали број кандидата пријавио за ове врло важне позиције у ове три полицијске агенције које су веома битне за визну либерализацију и новоуспостављену Дирекције за координацију полицијских тијела.

"Нисмо задовољни бројем пријављених кандидата. Један од разлога што се пријавио мали број кандидата и ограничавајући фактор јесте законски услов за кандидате да имају чин главног инспектора", рекао је Крунић, упозоравајући да ће мали број пријављених кандидата утицати да буде испоштован и национални баланс код избора најповољнијих лица за поједину функцију.

Он је најавио да ће Независни одбор наредних дана, односно током фебруара, заказати интервјуе са кандидатима који испуњавају услове и покушати да на основу тих разговора одабере најбоље, водећи рачуна о националној заступљености.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog