D1TNyc4HTc0

Kultura

Реклама за филм терорише Италијане

РИМ - Хорор филм под насловом "Паранормална активност", који говори о кући пуној духова, током приказивања у Италији изазвао је код многих гледалаца нападе панике.


Филм режисера Орена Пелија у италијанске биоскопе стигао је током викенда без одређене старосне границе за публику, иако је у Великој Британији и САД био приказиван само за одраслу публику.

Међутим, родитељи у Италији траже да се одреди да само старији од 18 година могу да гледају овај филм, јер су и сами инстерти изазвали страх код дјеце.

Службе хитне помоћи су током викенда примиле више десетина позива од људи који су након гледања филма имали дуготрајне нападе панике.

Портпарол хитних служби рекао је да је најозбиљнији случај био 14-годишње дјевојчице која је у болницу довезена у "парализованом стању."

Реклама за филм на италијанској телевизији праћена је јаком музиком и гласом наратора који наводи да је овај фил "терорисао цијелу Америку".

Чак се и италијански министар одбране Игнасио ла Руса укључио у расправу о овом филму.

"У протекле двије седмице реклама је непрестано емитована на телевизији и ужасавала је више хиљада дјеце. То је страшно. Примјетио сам је након што ми је мој седмогодишњи син рекао да се плаши рекламе", рекао је Ла Руса.

Филм, који је сниман у форми кућног видеа, a критика га описује као филм јединствене језовите атмосфере која гледаоце држи на ивици сједишта.

Филм говори о младом пару из средњег сталежа који се досељава у наизглед типичну кућу у предграђу. Након усељења постају свјесни узнемирујућег присуства нечега што може али и не мора бити демонског поријекла.

Дух највише опсједа Кејти, студенткињу која осјећа да је нешто "прогања“ цијелог живота. Након што њен вјереник Мика једну ноћ одлучи све догађаје снимити својом камером долази до ескалације паранормалних активности."

Режисер Орен Пели снимио је филм видео камером у својој кући и коштао га је само 15 000 долара.

Према ријечима експерата, Паранормална активност је најисплативији филм свих времена, који је након сјајних тестних пројекција добио одличне оцјене публике и  брзином свјетлости доживио статус феномена, и само на америчким кино благајнама у протеклих пар мјесеци остварио зараду од преко 100 милиона долара.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog