Društvo

Кацин стиже у Сарајево

САРАЈЕВО - Потпредсједник делегације Европског парламента за југоисточну Европу Јелко Кацин рекао је да ће током дводневне посјете ове делегације БиХ бити разговарано о либерализацији визног режима, са жељом да се БиХ у првој половини ове године сврста у пакет са Србијом, Македонијом и Црном Гором, чијим су грађанима визе укинуте 19. децембра прошле године.


"Пошто се ближе избори треба остварити неке помаке и у изборном пакету законодавства, што значи да треба узети одлуку Суда из Стразбура, допунити Устав, промјенити Изборни закон како би БиХ могла у сљедећем мандату добити државне администраторе и политичке функционере који ће бити у стању БиХ одвести ка и у ЕУ знатно брже него што се то дешавало до сада", рекао је Кацин.

Кацин ће данас допутовати у радну посјету Сарајеву, гдје ће сутра и прекосутра учествовати на 12. интерпарламентарном састанку ЕП - БиХ.

Делегација европских парламентараца ће се састати с предсједавајућим Савјета министара БиХ Николом Шпирићем, руководством Парламента БиХ, представницима Свјетске банке и Међународног монетарног фонда, шефом Делегације Европске уније у Сарајеву Димитрисом Куркуласом, високим представником Валентином Инцком и представницима невладиних организација.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog