Društvo

Ристовић: Влада неће заборавити борце

БАЊА ЛУКА - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске /РС/ Раде Ристовић поручио је данас да Влада неће заборавити борце Војске Републике Српске /ВРС/, који су дали своје животе за одбрану и стварање отаџбине.


"Влада РС је раније формирала Одбор за његовање традиције ослободилачких ратова и то је велика назнака да све оно што су наши борци дали за РС нећемо препустити забораву", рекао је Ристовић новинарима у Бањoj Луци након литургије и парастоса за погинуле борце у Одбрамбено-отаџбинском рату РС у Храму Христа Спаситеља.

Он је рекао да Влада РС интензивно ради на томе да ријеши проблеме борачке популације у погледу стамбеног збрињавања, запошљавања, социјалне помоћи и рехабилитзације ратних војних инвалида, подсјетивши да је Влада у Економској политици за ову годину уврстила 10 милиона КМ за запошљавање демобилисаних бораца.

Ристовић је додао да ће у сарадњи са Министарством финансија РС и Инвестиционо-развојном банком Српске у наредном периоду оперативна средства бити пребачена за запошљавање у склопу "ситних пројеката" и развоја малих и средњих предузећа.

Предсједник Борачке организације РС /БОРС/ Пантелија Ћургуз честитао је демобилисаним борцима Војске РС, српском народу и припадницима друга два народа који су ратовали у саставу ВРС Дан бораца и Дан Првог српског устанка.

"Ово је један од најзначајнијих датума у новијој историји српског народа на овим просторима, датум који је у рангу Дана РС и Дана ВРС", рекао је Ћургуз, истакавши да је највећа радост што РС већ слави 18. рођендан, којем су највише допринијели борци Војске српске и МУП-а РС.

Он је рекао да је РС истинска светиња и да мора бити још стабилнија, а да БОРС треба РС и српском народу.

"Увјерен сам да ће носиоци власти у политичком животу РС имати то у виду, јер долази вријеме да политичка опција која се замјери борцима неће добро пролазити на изборима. Ово је порука да се сви заједно саберемо и збијемо редове и јединство у предвечерје неких ружних најава из нашег окружења, те будемо фактор одвраћања од таквих појава", поручио је Ћургуз.

Предсједник Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила РС Недељко Митровић рекао је да обиљежавање овог празника има посебан значај, јер долази на 18 година од стварања РС.

"Посебно морамо радити са млађим категоријама у РС, на ставрању једног култа овог датума, који је један од највреднијих датума којег је српски народ створио својом борбом кроз историју", рекао је Митровић, истакавши да је потребно радити на рјешавању незапослености демобилисаних бораца ВРС и чланова породица погинулих бораца.

Предсједник Савеза логораша РС Бранислав Дукић рекао је да се српски народ вијековима борио против оних који су настојали да униште православље на простору Балкана.

"Српски народ је увијек неко покушавао да протјера са ових простора, али ми смо ти који смо увијек чврсти у одбрани својих огњишта и земље и убијеђен сам да ће тако и остати", поручио је Дукић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog