Politika

Вучуревић: Тражићемо Босићеву оставку

ТРЕБИЊЕ - На Сабору оснивача Српске демократске странке, који ће бити одржан сутра у Бањој Луци, биће затражена неопозива оставка предсједника ове странке Младена Босића, потврдио је Божидар Вучуревић, један од оснивача СДС.


 

"Ми, основачи СДС, јако смо забринути за тренутно стање у странци, самовољу која влада и за одступање од Статута, као и његово прекрајање и прилагођавање Младену Босићу", рекао је Вучуревић.

Према његовим ријечима, актуелном руководству се жели ставити до знања да тако не може да ради и да ће се странка морати вратити оним људима који су је и стварали.

"Ми смо имали статут широке демократије и нико никога није искључивао за толике године, а сада свако мало неко се из странке искључује и распуштају се општински одбори, због чега смо јако забринути", истакао је Вучуревић и додао да то није ни демократски, нити личи на СДС.

Он је додао да је Сабор заказан због жеље да се спаси СДС и очува јединство унутар странке.

"Очекујем велики одзив чланства, преко медија и јавно смо упутили позив актуелном руководству да учествује у раду сабора, јер никога ту нећемо осудити. Можемо осудити поступке, радње, али никога појединачно. Нама су сви потребни, јер српски народ нема ниједну српску главу вишка и свака нам треба", рекао је Вучуревић.

Он је рекао да ће Драган Калинић, бивши предсједник СДС-а који је недавно искључен из странке, сигурно доћи на Сабор, јер је то дужан као један од утемељивача странке.

Коментаришући став члана Главног одбора СДС-а Ненада Стевандића да скупштина оснивача СДС-а не постоји као орган и да су најаве о њеном одржавању ствар "медијског подметања и нарушавања унутрашњих односа у странци", Вучуревић је истакао да Стевандић "од дрвета не види шуму", као ни тренутно стање у странци.

"Људи који су близу Босића, које не води идеја странке него идеја интереса, тако мисле као Стевандић, док они који су стварали странку и у њу доста уложили и ризиковали не мисли тако", рекао је Вучуревић.

Одлука о заказивању Сабора оснивача СДС-а донесена је након што је Главни одбор СДС-а у Билећи са 42 гласа "за", 23 "против" и пет "уздржаних" донио одлуку којом је из странке искључен њен бивши предсједник Драган Калинић.

Сабор под називом "Сретенски сабор", а мотом "За стабилну Републику Српску и јединствен СДС", биће одржан сутра са почетком у 14.00 часова у хотелу "Видовић" у Бањој Луци.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog