Politika

Тадић вели да Србија остаје неутрална, бар до 2012

ПАНЧЕВО – Предсједник Србије Борис Тадић поручио је да до краја мандата Владе Србије 2012. године неће бити мијењана Декларација о војној неутралности Србије и да неће бити покретано питање учлањења Србије у НАТО.


Тадић је на новинарима у Панчеву, гдје је присуствовао централној свечаности обиљежавања Дана Војске Србије, истакао да Влада Србије упркос свим сегментима „дневно политичке игре”, до краја свог мандата неће покретати било какво питање учлањења у НАТО.

Предсједник Србије је оцијенио да су зато излишни и сви захтјеви за одржавање референдума о учлањењу Србије у НАТО и додао да је та тема непотребна јер, како је објаснио, „нико и нигде у свету не организује референдум о томе шта се неће, већ о томе шта неко хоће”.

Тадић је подсјетио и да се Србија већ налази у Партнерству за мир и да намерава да развија своје учешће у том програму. Он је навео да постоји могућност да Србија има напредан статус у том програму, што је стратешки план земље.

Тадић је казао да се Декларација Скупштине Србије о војној неутралности неће мијењати за вријеме мандата актуелне владе, као и да Србија неће мијењати свој статус у односу на НАТО, без обзира што су неке земље у региону већ близу учлањења у тај пакт.

Председник Србије је навео и да то значи да Србија мора да има високо структурисане односе са том организацијом кроз напредни статус у програму Партнерство за мир.

Према његовим ријечима, то је политика коју примјењује Србија и коју ће примјењивати и у наредном периоду.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog