Politika

Фајон: Безвизно од јула

САРАЈЕВО - БиХ би требало да добије безвизни режим најкасније до јула ове године упркос чињеници да, према Лисабонском споразуму, одлуку потврђује 27 земаља, рекла је данас у Сарајеву члан делегације и извјестилац Европског парламента за визну либерализацију Тања Фајон.


Делгација Европског парламента за односе са БиХ, Србијом, Црном Гором, Албанијом и Косовом нагласила је да спорост у испуњавању услова из "мапе пута" треба бити избјегнута у свим наредним процесима, те да су Бриселу потребне јасне позитивне политичке поруке из БиХ, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Током сусрета делегације Европског парламента са члановима Колегијума Представничког дома и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ истакнут је напредак који је начињен од посљедњег редовног састанка делегација Европског парламенета и парламента БиХ.

Парламентарци БиХ истакли су да је БиХ испунила све услове за либерализацију визног режима, да је за њене грађане ово једно од најважнијих питања, те да желе принципијелан приступ "постављени услови - испуњени услови".

Руководство Парламентарне скупштине БиХ упознало је госте и са активностима на измјенама Изборног закона БиХ и Устава БиХ, са Одлуком Европског суда за људска права у Стразбуру, као и прилично кратким роковима с обзиром на изборни период, наводи се у саопштењу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog