Društvo

Докић: РАК би морала санкционисати ФТВ

БАЊА ЛУКА - Предсједавајући Комисије за комуникације и транспорт Парламентарне скупштине БиХ Бранко Докић изјавио је да би Регулаторна агенција за комуникације БиХ морала да санкционише Федералну телевизију (ФТВ) због говора мржње.


Он је рекао да РAК мора конкретно да реагује због прилога "Видимо се у Билећи", који је емитовала ФТВ, а у којем су званичници Републике Српске и БиХ приказани као нацисти.

"Ријеч је о типичном говору мржње, који распирује националну и вјерску нетрпељивост и зато РAК не треба да даје некакве стручне оцјене, већ да конкретно дјелује и казни ФТВ", рекао је Докић за.

Он је додао да очекује и оштро реаговање институција које имају мандат и одговорност да санкционишу овакве тенденциозне политичко-пропагандне садржаје.

Делегат СНСД-а у Дому народа БиХ Зоран Копривица, такође, сматра да РAК мора најоштрије да санкционише одговорне у ФТВ-у због "мрачних порука и неморалних прилога".

"Замислите само какве би реакције услиједиле да је неки медиј из РС емитовао нешто слично", истакао је Копривица.

ФТВ је 8. фебруара у емисији "60 минута" и дан касније у централном дневнику емитовала снимак са портала "Јутјуб" у којем су у сегменту њемачко-аустријско-италијанског филма "Коначан пад" из 2004. године лидер СНСД-а Милорад Додик и врх ове партије монтажом представљени као Адолф Хитлер и челници Трећег рајха.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog