Politika

Сарајево: Интерпарламентарни сусрет БиХ

САРАЈЕВО - У Сарајеву данас почињу дводневни 12. Интерпарламентарни сусрет БиХ - Делегација Европског парламента за односе са земљама југоисточне Европе током којег ће бити ријеч о либерализацији визног режима.


Током засједања биће ријечи и о напретку БиХ у процесу европских интеграција, реформи Устава и посљедицама пресуде Европског суда за људска права у случају "Сејдић и Финци против БиХ", саопштено је из Парламентарене скупштине БиХ.

Сутра, другог дана скупа, биће разматрана политичка ситуација у БиХ у свијетлу предстојећих избора, реформа правосуђа и борба против организованог криминала и корупције у БиХ, те економска ситуација - тренутно стање у погледу учињених напора за постепени економски опоравак.

Овим скупом копредсједаваће предсједавајући Заједничке комисије за европске интеграције Парламентарне скупштине БиХ Халид Гењац и предсједавајући Делегације Европског парламента за сарадњу са земљама југоисточне Европе Едуард Кукан.

На крају дводневног засједања биће усвојене заједничке изјаве предсједавајућих двије делегације.

Делегација Европског парламента за односе са земљама југоисточне Европе данас ће имати радни доручак са високом представником у БиХ Валентином Инцком и шефом Делегације Европске комисије у БиХ Димитрисом Куркуласом, након чега ће се састати са члановима Колегијума Представничког дома и Дома народа Парламетнарне скупштине БиХ.

Делегација Европског парламента за односе са земљама југоисточне Европе састаће се и са предсједавајућим Савјета министара БиХ Николом Шпирићем, као и са представницима Свјетске банке и ММФ-а са којима ће разговарати о ажурирању привредне ситуације у БиХ.

За данас је планиран и сусрет са представницима невладиних организација које раде у области европских интеграција, борбе против корупције, интер-етничког дијалога и повратка избјеглица.

У делегацију Европског парламента за односе са земљама југоисточне Европе, осим предсједавајућег Едуарда Кукана и замјеника Јелка Кацина, биће и извјестиоци Дорис Пак и Тања Фајон.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog