Svijet

Kлинтонова у Дохи

ДОХА - Амерички државни секретар Хилари Клинтон састала се данас у Дохи са палестинским преговарачем Саебом Еракатом, саопштио је данас један од америчких званичника.


Клинтонова је јуче најавила да ће Дејвид Хејл, замјеник америчког изасланика за Блиски исток Џорџа Мичела наредних дана оптутовати у Рамалу на Западној обали, гдје ће се састати са палестинским предсједником Махмудом Абасом.

Овај званичник, који се налази у пратњи државног секретара није наводио детаље ове посјете.

Клинтонова је у обраћању на Свјетском исламском форуму у Дохи рекла да није задовољна недостатком напретка у изарелско- палестинском мировном процесу и упозорила обје стране да САД не може да наметне рјешење.

Амерички изасланик за Блиски исток Џорџ Мичел је недавно представио нову иницијативу која предвиђа индиректне разговоре између Израелаца и Палестинаца у наредна три мјесеца.

Његова иницијатива би требало да поново покрене мировни процес, који је обустављен већ више од годину дана, јер палестинске власти траже потпун прекид колонизације на палестинској територији прије почетка преговора, што Израел одбија.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog