Društvo

Дачић: Напад у Бујановцу је терористички чин

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је јутрос, поводом рањавања припадника МУП-а Србије Бљерима Мустафе у Бујановцу, да ће полиција учинити све да овај терористички чин не угрози даљу политичку стабилност и заједнички живот свих који живе на југу Србије.


"Нећемо дозволити пребацивање терористичких група са Косова и Метохије и из делова Македоније на југ Србије како би се остваривали овакви терористички акти", рекао је Дачић након што је посјетио повријеђеног полицајца који је рано јутрос примљен у Ургентни центар у Београду.

Он је нагласио да "овакав терористички чин заслужује најоштрију реакцију и осуду свих државних органа, али и свих локалних руководстава на југу Србије и представника међународних организација и институција са којима се заједнички ради на пројекту полиције у локалној заједници".

"Постоје индиције да је реч о терористичком чину", рекао је Дачић и навео да је породица Бљерима Мустафе више пута од октобра 1999. године била мета напада албанских сепаратиста и терориста.

"Сигурно да овакав један потез дестабилизује заједнички живот свих грађана на југу Србије", рекао је Дачић и истакао да је мултиетничка полиција од кључног значаја за безбједност на југу Србије, за остваривање заједничког рада не само државних, него и органа локалне самоуправе и живота свих грађана.

Он је нагласио да су у посљедње вријеме управо припадници мултиетничке полиције били на удару албанских сепаратиста и терориста, те да је у разговору са представницима локалних самоуправа на југу Србије, коју чине Албанци, договорено да обезбјеђивање јавног реда и мира обавља локална полиција, а да се специјалне снаге ангажују само у ситуацијама када то није могуће да обави мултиетничка полиција.

МУП Србије саопштио је јутрос да је полицијски службеник МУП-а Србије Бљерим Мустафа тешко повријеђен синоћ око 21.00 час у Бујановцу када је подметнута експлозивна направа под "пежо" којим је управљао. Помоћ му је најприје указана у Дому здравља Бујановац, након чега је превезен у Ургентни центар у Београду.

Аутомобил је био паркиран на тротоару и када је Бљерим, који је био са супругом ушао у аутомобил, у намјери да крену, дошло је до експлозије у којој је он теже повријешђен, док су лакше повреде задобили његова супруга и још двије особе.

Директор Ургентног центра Владимир Ђукић рекао је да Мустафа има изузетно сложене повреде и додао да ће бити направљена комплетна дијагностика, јер повреде узроковане експлозијама често имају одгођени ефекат.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog