Društvo

Ћиро из Вишеграда до Мокре Горе - ускоро

БАЊА ЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изјавио је да би Влада РС ускоро требало да створи претпоставке за куповину Жељезничке станице у Вишеграду, што ће омогућити да се овај град повеже жељезницом са Мокром Гором, а тиме и велики прилив туриста.


 

Глухаковић је појаснио да је Одбор за привреду и финансије Владе РС дао сагласност да Министарство саобраћаја и веза покрене иницијативу за куповину Жељезничке станице у Вишеграду, што ће омогући завршетак такозване Шарганске осмице већ у јулу.

''Тако ћемо коначно жељезничком пругом повезати Мокру Гору са Вишеградом", истакао је Глухаковић и додао да је о значају тог пројекта за ову општину најбоље говори податак да Мокру Гору годишње посјети више 200 000 туриста.

Глухаковић је рекао да проблем био у неријешеним имовинско-правним односима у предузећу које је власник Жељезничке станице у Вишеграду, а који је сада отклоњен.

Према његовим ријечима, ускотрачна пруга била у прекиду 500 метара.

Он је додао да је локална заједница много учинила на рјешавању путне инфраструктуре на овој дионици, која је била препрека за изградњу пруге.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog