Društvo

БОРС незадовољан провођењем ревизије

СРБАЦ - На годишњој скупштини Општинске борачке организације Србац закључено је да се што прије одржи тематска скупштина на коју ће бити позван предсједник БОРС-а Пантелија Ћургуз којем ће бити предочена информација о провођењу ревизије борачких права.


На данашњој сједници поједини делегати изразили су велико незадовољство у вези са начином провођења ревизије.

Делегати су рекли да се испоставило да они који нису били истински борци нису ни обухваћени ревизијом, а да је код оних за које се зна да су рањени на ратиштима и да посједују одговарајућу документацију дошло до умањења инвалидности, и то у 80 одсто прегледаних случајева у србачкој општини.

"Мени се десило да без предочавања одговарајуће медицинске документације умање стечена права и да ми се накнада са 540 смањи на 210 марака иако се зна да сам рањен на ратишту и да сам стоодстотни ратни војни инвалид", рекао је Вид Кркајлић.

Предсједник Општинске борачке организације Србац Свето Стојаковић изјавио је да су међу накрупнијим задацима које је реализовала ова организација стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије и оснивање Фонда солидарности за пружање помоћи угроженим борачким категоријама.

Стојаковић је међу успјехе Општинске борачке организације убројао и оснивање предузећа "Борац" ДОО Србац које запошљава шест ратних и једног мирнодопског инвалида и обиљежавање 15. годишњице формирања Србачке лаке бригаде Војске Републике Српске.

Годишњој скупштини присуствовали су предсједник СО Србац Горан Гаврановић који је подсјетио борце да рок за подношење захтјева за надокнаду нематеријалне штете у РС истиче 28. фебруара, док је начелник Одјељења за општу управу општине Србац Славко Малешевић рекао да ће ове године за помоћ борачким категоријама из буџета општине Србац бити издвојено 120 хиљада марака.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog