Društvo

Влада купила ергелу Вучијак

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске купила је данас Ергелу липицанера "Вучијак" из Прњавора за 1.026.450 КМ, саопштено је из Основног суда Бања Лука.


 

У саопштењу се наводи да је на усменом јавном надметању о продаји цјелокупне имовине стечајног дужника Ергеле "Вучијак” најбољи понуђач била Влада РС, односно Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

Министарство је, додаје се, исказало намјеру да од стечајног дужника формира Јавну установу "Ергела".

Стечајни поступак је отворен рјешењем суда од 19. децембра 2008. године, а стечајни план је поднио стечајни управник Петар Драгојевић, који је и водио усмено јавно надметање.

Стечајним планом је предвиђена продаја имовине стечајног дужника и стечајног дужника као правног лица купцу који је обавезан да настави регистровану привредну дјелатност, задржи постојеће раднике, запосли потребан број нових радника, те уложи средства у развој предузећа.

Из остварене цијене од продаје Ергеле планирано је да се намири трошкови поступка и потраживања повјерилаца.

Продајом су створени услови да се очува веома позната ергела коња липицанера као национално благо земље и побољшају услови за бављење туристичком и спортском дјелатношћу, што је од великог интереса за развој општине Прњавор и регије, наводи се у саопштењу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog