Svijet

У Дубаију ускоро хапшење 11 Европљана

ДУБАИ - Дубаи ће ускоро објавити налоге за хапшење 11 Европљана осумњичених за убиство истакнутог званичника покрета Хамас у овом арапском емирату, саопштила је вечерас полиција.


Војни командант Хамаса Махмуд ал Мабхух пронађен је мртав у луксузном хотелу у Дубаију прошлог мјесеца, а палестинска милитантна група оптужила је Израел за убиство. Јеврејска држава није коментарисала овај случај.

Међу осумњиченима су држављани Британије, Ирске, Њемачке и Француске, изјавио је шеф полиције Дубаија Дахи Халфан Тамим. Међу њима је и једна жена.

Главни осумњичени, који је користио пасош Француске, отпутовао је послије убиства из Дубаија за Минхен, преко Катара, рекао је Тамим.

„Не одбацујемо могућност умијешаности израелског Мосада, али знаћемо ко је то организовао када ухапсимо ове осумњичене. Нисмо још објавили налоге за хапшење, али то ћемо ускоро учинити“, додао је полицијски званичник.

Тамим је рекао да „Израел извршава велики број убистава у многим земљама, чак и у онима које су му савезници“. Он је додао да је Мабхух убијен струјним ударом.

Тамим је рекао да су двојица Палестинаца осумњичени да су пружили логистичку подршку убиству званичника Хамаса и да су тренутно у полицијском притвору. Телевизија Ал Арабија јавила је да су они изручени Јордану.

Попут већине арапских земаља, Уједињени Арапски Емирати немају дипломатске односе са Израелом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog