Republika Srpska

Прњавор: Радници ''Металке'' се договорили са Душанићем

ПРЊАВО - Радници фабрике ланаца и грађевинских арматура "Металка" из Прњавора враћају се данас на посао након седмодневног штрајка, јер су на састанку са већинским власником предузећа Петром Душанићем усагласили три питања.


Предсједник Синдиката металаца и рудара Републике Српске Тане Пеулић рекао је да је на јучерашњем састанку договорено да октобарска плата буде исплаћена најкасније до 25. фебруара, те да лични доходак буде исплаћиван редовно мјесец за мјесец, а заостала примања из прошле године сукцесивно исплаћена до 30. јуна ове године.

Он је навео да је, као треће, договорено да радницима буде обезбијеђена здравствена и социјална заштита, односно измирене пореске обавезе по основу плате.

Пеулић каже да је договорено и да, пошто због недостатка сировина нису обезбијеђени сви услови за покретање производње у пуном капацитету, један дио радника добије рјешење за годишњи одмор док не буду створени услови за нормалан рад.

Већински власник фабрике ланаца "Металка" Душанић обавијестио је Синдикат да је, такође, одблокирао и све жиро-рачуне, што је предуслов да се могу уговарати нови послови.

Радници фабрике ланаца и грађевинских арматура "Металка" Прњавор почели су 8. фебруара преговоре са новим руководством предузећа, захтијевајући исплату плата за октобар, новембар и децембар прошле године, регрес за годишњи одмор за 2008. и 2009.годину, путне трошкове за протеклих шест мјесеци и неизмирене обавезе на плате.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog