Republika Srpska

Субвенционисање привредника у области текстила, коже и обуће

БАЊА ЛУКА - Министарство индустрије, енергетике и рударства Републике Српске расписало је данас јавни позив за додјелу средстава по основу субвенционисања привредних субјеката из области текстила, коже и обуће.


 

Трећи јавни позив биће отворен до 9. августа, а субвенцијом ће, осим привредних друштава, бити обухваћене и самосталне занатске радње, што представља новину у односу на пропозиције из прошле године, саопштено је из овог министарства.

Да би привредни субјекти могли да поднесу захтјев за додјелу средстава потребно је да имају сједиште у РС, да им је основна дјелатност производња, да имају најмање пет запослених, да измирују обавезе по основу плата, пореза и доприноса за мјесец за који подносе захтјев за субвенцију и да имају потписане уговоре, односно, обезбијеђено тржиште за пласман својих производа.

У саопштењу се напомиње да је рок за подношење захтјева за субвенције 40 дана од дана истека мјесеца за који се подноси захтјев.

Јавни позив ће бити објављен сутра у дневном листу "Глас Српске", у "Службеном гласнику РС" и на веб страници Министарства индустрије, енергетике и рударства РС.

Из Министарства подсјећају да су корисници субвенција обавезни да доставе извјештај о ефектима додијељених средстава на резултате пословања и на задржавање броја запослених.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog