Republika Srpska

Тихић задовољан суфицитом са Египтом

САРАЈЕВО - Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Сулејман Тихић истакао је да БиХ са Египтом биљежи суфицит у спољнотрговинској размјени, али да још постоји простор за унапређење сарадње двије земље.


“Египат је помагао да се у БиХ успостави мир, послије тога је дао значајну финансијску помоћ за обнову, а данас је једна од земаља са којом БиХ има суфицит у спољнотрговинској размјени”, истакао је Тихић, током сусрета руководства Парламентарне скупштине БиХ са делегацијом Египта, у Сарајеву.

Министар иностраних послова Египта Ахмед Абул Геит, који је предводио делегацију, подсјетио је да је Египат имао пријатељске односе са бившом Југославијом, те да данас подржава улазак БиХ и свих бивших југословенских република у Европску унију.

“Наши добри политички односи се рефлектују и на успјешне економске односе, тако да ће представници 20 највећих египатских фирми ускоро доћи у БиХ како би се сарадња подигла на још већи ниво”, истакао је Геит.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Бериз Белкић нагласио је да су Парламентарну скупштину БиХ у посљедње вријеме посјетиле многобројне делегације из иностранства.

“Сви су од нас нешто тражили, сви су нас нечему учили. Ми смо мала земља и нама су потребни пријатељи. Зато изражавам посебно задовољство данашњим сусретом”, рекао је Белкић.

Састанку су присуствовали и предсједавајући Представничког дома Милорад Живковић и други замјеник предсједавајућег Нико Лозанчић, саопштено је из парламента БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog