Politika

Радојичић разговарао са представницима Думе

БАЊА ЛУКА - Предсједник НСРС Игор Радојичић рекао је данас да је Српска животно заинтересована за мир и безбједност на овим просторима, након састанка са делегацијом руске Думе, коју предводи замјеник предсједника доњег дома руског парламента Александар Бабаков.


 

"Савремена безбједност није само питање војне безбједности, већ укључује и питање сарадње у области борбе против организованог криминала, наркомафије, тероризма и свега онога што су савремени изазови и нови начини угрожавања безбједности грађана и држава", изјавио је Радојичић новинарима у Бањој Луци.

Радојичић је навео да је колеге из руске Думе упознао са актуелним приликама у БиХ, која је ових дана предмет пажње великог броја страних делегација и која се налази пред својеврсном прекретницом.

"Посебно смо разговарали о новим изазивима безбједности у региону и Европи, а колеге из руске Думе су нас информисале о новом виђењу концепта безбједности у Европи и глобалне безбједности Руске Федерације", истакао је Радојичић.

Бабаков је рекао да свијет данас постаје мултиполаран и да је врло битан глас сваке државе и континента.

Према његовим ријечима, није могуће изградити нови концепт европске безбједности, не узимајући у обзир појединачно специфичности сваке од земаља чланица ЕУ.

"Руска Федерација има веома блиске односе са БиХ и РС и жели да се ти односи што више развијају", истакао је Бабаков.

Након састанка са Радојичићем, делегација руске Думе, у којој је био и амбасадор Русије у БиХ Александар Боцан Харченко, накратко је посјетила скупштинску салу за вријеме трајања сједнице парламента Српске.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog