Politika

Дачић каже да Србија не признаје независност

БЕОГРАД – Замjеник премијера и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да Србија никада неће признати независност Косова и Метохије, истакавши да је сецесија српске покрајине супротна међународном праву.


„Србија никада неће признати независност Косова и Метохије зато што би тиме дубоку ударила у темеље саме своје државе и духовности”, рекао је Дачић новинарима по завршетку међународне конференције о ванредним ситуацијама.

Он је истакао да Србија „никада не може признати да она сама није то што јесте”, подсјетивши да „и сама чињеница што се церемонија устоличења српског партријарха обавља у Пећкој патријаршији говори о историји српске државности”.

Дачић је поновио став да је једнострано проглашење независности Косова „дубоко противно међународном праву”.

„Две године после тог догађаја, мислимо да је на међународном праву да заустави тај процес”, рекао је он, захваливши се свим државама које нису признале сецесију српске покрајине.

Дачић је истакао и да је „Србија спремна да разговаара о свим проблемима везано за Косово и Метохију”, истичући да само није спремна да призна једнострану сецесију дијела своје државе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog