Politika

Пухалац: Грегоријан опет нешто смишља

БАЊА ЛУКА - Иступ супервизора за Брчко Рафија Грегоријана о цијени испоруке електричне енергије дистрикту још је један од унапријед смишљених политичких притисака усмјерених ка Републици Српској чији је циљ креирање "квазиправних" рјешења науштрб грађана Брчког, изјавио је министар индустрије, енергетике и рударства РС Слободан Пухалац.


"Душебрижнички приступ супервизора Рафија Грегоријана уочи састанка са представницима Секретаријата Енергетске заједнице најбоље говори о позадини његовог иступа и то је још један од унапријед смишљених политичких притисака на РС", рекао је синоћ Пухалац.

Он је истакао да испорука електричне енергије дистрикту никада није била доведена у питање, те да је снабдијевање струјом протеклих година било континуирано и сигурно, често на штету пословања "Електропривреде РС".

"Цијена електричне енергије знала је да буде вишеструко нижа од оне која је важила на тржишту, а формирана је на основу тарифних ставова из 2007. године који су важили за преузимање енергије на 35/10 kV напону, а повећаване за просјечна повећања која су имали и тарифни потрошачи у РС. И даље смо спремни да обезбиједимо испоруку електричне енергије за грађане дистрикта како је то предвиђено Електроенергетским билансом и одлукама Владе РС и потписаним Уговором са дистриктом Брчко за 2010. годину", поручио је Пухалац.

Он је оцијенио да пријетње и притисци којима су изложени представници из РС представљају велики корак уназад за све демократске снаге и оне "не могу да дају резултат који прижељкује Грегоријан".

"Досадашња добра сарадња Брчко дистрикта и РС, као и `Електропривреде РС`и Јавног комуналног предузећа Брчко дистрикт, у најмању руку заслужују похвале супервизора који треба да ради у интересу дистрикта и његових грађана, а не овакву реакцију иза које се крију политички притисци и личне фрустрације", рекао је Пухалац.

Супервизор за Брчко Рафи Грегоријан рекао је јуче да је "Електропривреда РС" становницима Брчког увијек наплаћивала више него становницима РС и да му је то признала и директорица ЕПРС.

Он је најавио да ће бити извршена ревизија цијена електричне енергије коју је ЕПРС испоручила Брчком за посљедњих пет година како би се утврдио износ који би дистрикт Брчко платио да је био третиран као тарифни потрошач.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog