Politika

Без представника Србије на Јосиповићевој инугурацији

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Вук Јеремић потврдио је у сриједу увече да ниједан представник Србије неће у четвртак присуствовати инаугурацији предсједника Хрватске Иве Јосиповића због најављеног доласка предсједника самопроглашене државе Косова, Фатмира Сејдијуа.


"Хрватски предсједник је своју одлуку донио. Он се одлучио за представнике Косова, а не Србије", рекао је Јеремић  и додао да ће због тога бити спроведена у дјело најава српског предсједника Тадића да неће бити српских представника на инаугурацији.

Јеремић је објаснио да је "у тренутку када се нови хрватски предсједник одлучивао кога ће да позове на инаугурацију, хрватској страни јасно стављено до знања да неће бити представника Србије, ако тамо буду присутни представници такозваног Косова". Шеф српске дипломатије је поручио да од Хрватске зависи да ли ће у будућности доћи до побољшања односа двије земље.

"Ми смо спремни за сарадњу по свим питањима. Желимо најбоље могуће односе са Хрватском, али не по цијену било каквог понижавања, или, не дај Боже, признавања Косова и Метохије, а то би била посљедица, уколико би се било који представник Србије појавио на тако организованој инаугурацији", истакао је Јеремић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog