Društvo

Шестосједи на Јахорини кренули у рад

ЈАХОРИНА - Два нова шестосједа, у које је Влада Српске уложила 18.300.000, данас је у присуству неколико министара РС, представника власти у ентитетским локалним институцијама БиХ, пустио у рад предсједник Владе РС Милорад Додик.


 

Премијер Српске је истакао да ће Влада наставити са улагањима у Јахорину, као и да је циљ улагања ревитализација олимпијске љепотице, којим би постала туристичка дестинација број један у региону.

"Да Влада подржава овај центар показује и то што је одлучила да од Лукавице до Јахорине прави нови пут који би на прољеће требало да буде завршен", изјавио је Додик, додавши да ови пројекти требају привући госте из региона.

Он је додао да ова саобраћајница треба да скрати пут од Јахорине до сарајевког аеродрома, као и да допринесе садржајнијем боравку туриста.

Додик је истакао да је на ово подручје упућено 85 милиона марака у разне пројекте, који ће омогућити промјену начина живота на њему.

Директор Олимпијског центра Јахорина Бранко Короман је нагласио да је капацитет шестосједа на Огорјелици и Пољицама по 2 000 скијаша на сат, а да ће у другој фази, почетком наредне зимске сезоне, њихов капацитет бити и 3 000 скијаша на сат.

Почетку рада шестосјед априсуствовао је и словеначки скијаш Бојан Крижај, који је истакао да су он и остали приватници својим иницијативама подстакли спортске и туристичке ентузијасте да крену са ревитализацијом Јахорине, и да је покренуо везе и разговоре да Јахорина добије организације европског купа, а убудуће можда и свјетског.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog