Politika

Тадић разговарао са Американцима

БЕОГРАД – Предсједник Србије Борис Тадић разговарао је данас у Београду са сенаторима Сједињених Америчких Држава Џорџом Војиновичем и Џин Шахин о билатералним односима, ситуацији у региону и о Косову и Метохији.


Предсједник Тадић је нагласио да Србија жели партнерске односе са САД, истакавши да безбједоносне агенције двије земље тјесно сарађују у борби против организованог криминала, што је један од најважнијих приоритета Србије у 2010. години.

Тадић је нагласио да је циљ Србије чланство у Европској унији и да је Србија поднијела захтјев за кандидатуру за пуноправно чланство у Унији.

Када је реч о Косову и Метохији, предсједник Тадић је поновио да је то питање пред Међународним судом правде, да Србија никада неће признати нелегално проглашену независност своје покрајине и да ће мирним, правним и дипломатским путем бранити свој интегритет.

Предсједник Србије је нагласио да се Србија залаже за најбољу регионалну сарадњу и да, упркос неслагању око питања Косова и Метохије, са земљама у региону постоји пуно подударних тачака због којих ће Србија радити на побољшању односа.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog