Svijet

Русија од Бугарске тражи званично објашњење

МОСКВА – Русија је упутила Бугарској званичан захтјев за објашњење циљева и суштине преговора које та земља води са Сједињеним Америчким Државама о размијештању дјелова антиракетног штита на њеној територији, саопштено је из Министарства спољних послова Русије.


Саопштење је објављено послије састанка у Москви замјеника министра спољних послова Русије Владимира Титова и бугарског амбасадора у Русији Пламена Грозданова, пренијела је агенција Итар-Тас.

„Замјеник министра Титов и амбасадор Грозданов расправљали су и о широком кругу проблема билатералне сарадње двије земље, са нагласком на спровођење заједничких нафтних и гасних пројеката”, додаје се у саопштењу Министарства спољних послова Русије, Бугарски министар иностраних послова Николај Младенов изјавио је јуче да Бугарска „не води преговоре”, већ само „учествује у разговорима” у НАТО о изгледима за инсталацију противракетног штита.

Бугарски премијер Бојко Борисов прошле седмице је најавио прелиминарне разговоре Вашингтона и бугарске владе о постављању дијелова америчког ракетног штита у Бугарској. Влада Бугарске, према оцјени британске агенције Ројтерс, жели да покаже лојалност западним партнерима и поправи имиџ земље послије неуспјеха у обуздавању галопирајуће корупције и криминала.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog