Društvo

Словаци одлазе са Космета

БРАТИСЛАВА – Словачки премијер Фицо похвалио је данас стратегију словачке армије да повуче војнике с Косова до краја ове године и да се интензивније посвети приоритетној мисији у Авганистану.


„Поздрављам намјеру Министарства одбране да смањује број иностраних мисија, а с друге стране да интензивира припреме за оне најзначајније. До краја 2010. године би требало да окончамо мисију на Косову. Приоритет остаје Авганистан”, казао је данас Фицо послије сусрета с министром одбране Јарославом Башком, јавља словачка агенција ТАСР.

Премијер је оцијенио да словачка војска, иако су Министарству одбране као и МУП-у због економске кризе осјетно смањена средства из буџета, ипак успјева да функционише како треба.

Фицо је нагласио да словачки војници у иностраним мисија добијају од својих колега из других земаља високе оцјене и да спадају међу најдисциплинованије.

„Наша армија још није опремљена онако како би требало, али док не ријешимо кризу и актуелна економска и социјална питања, не можемо да разматрамо набавке специјалне технике”, рекао је Фицо.

Словачки премијер изразио је наду да ће, чим се земља извуче из кризе и побољшају економски показатељи, и војска функционисати у бољим и комфорнијим условима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog